Sociale medier optager en større og større del af børn og unges liv, i takt med den teknologiske udvikling. De færreste unge mennesker, kunne forestille sig livet uden en smartphone, og med god grund. Der er ingen grænser for hvad man kan opleve, udbrede og berette på sociale medier, på godt og ondt. Derfor kan det være svært at vide, hvornår et forbrug af sociale medier bliver et overforbrug, og hvorfor man egentlig overhovedet skal tænke i de baner.
I dette foredrag vil psykolog Rebecca Poulsen komme med nogle bud på, hvorfor det kan være en god ide, at se sit forbrug af sociale medier efter i sømmene. Hun fortæller også, hvordan man får mest muligt ud af det, uden at det tager al ens tid og opmærksomhed.
Rebecca vil præsentere børnene for nogle af de resultater, forskningen på området har vist.
- Hvad gør det ved vores venskaber?
- Hvad gør det ved vores familie?
- Hvad sker der med vores opmærksomhed?
- Hvad gør det ved vores selvtillid og selvforståelse?
- Og hvad gør det ved vores trivsel generelt?
Og se med, når Rebecca fortæller om hvordan man kan tynde ud i sit forbrug af sociale medier, og i højere grad anvende dem, på en måde, som bakker op omkring de ting man er optaget af, og de ting som man finder vigtige.
Foredragsholder
Rebecca Poulsen er psykolog og partner i Dabeco (Dansk Behandling for Computerspil- og Onlineafhængighed).
Til dagligt taler hun med unge mennesker, som har skærmafhængighed tæt inde på livet, og rådgiver forældre i, hvordan de kan skabe nogle gode rammer for et meningsfuldt familieliv med et afbalanceret skærmforbrug, både hvad angår computerspil og sociale medier.
Derudover holder hun foredrag for fagpersoner om sociale mediers indflydelse på unge mennesker liv og trivsel. Hun er optaget af at skabe en mere kritisk opmærksomhed hos unge mennesker omkring deres brug af sociale medier samt at guide forældre i at forstå mekanismerne og tiltrækningskraften i de farverige, virtuelle universer, som sociale medier byder på.